Традиционален Илинденски турнир - резултати
Мени
Интересно

Дали сте знаеле дека ...

Elisabetha Pejcinoska

...Јабланичанката Елизабета Пејчиноска успешно ја гради својата актерска кариера во Холивуд. После завршувањето на Краус Конзерваториумот во Виена и многубројните улоги во Националниот Театар од Виена, Елизабета во 2007 го сними филмот Revanche кој што беше номиниран за Оскар во категоријата за филм од неанглиско говорно подрачје.

После тоа се преселува во Лос Анѓелес, Калифорнија каде што играше во филмот Jackrabitt во режија на Дајан Амбрусо. Освен што работи на неколку куси филмови се јавува и како автор и продуцент на еден краток филм Beverly Hills Rehab.

2 август 2012 год.

Традиционален Илинденски турнир - резултати

Почитувани пријатели денеска на 02.08.2012, во Ливаѓе се одржа традиционалниот турнир во мал фудбал.

ГАЛЕРИЈА СО ФОТОГРАФИИ НА ГОДИНЕШНИТЕ УЧЕСНИЦИ НА ТУРНИРОТ

(кликни за поголеми фотографии)

Белковци - Гроф 0:0

Поуспешна во изведувањето на пеналите беше екипата на Гроф

Ломница - Шајноа Маала 1:0

Стрелец на единствениот гол беше Даниел Будиноски

Дејкоска Маала - Топлец 0:7

Стрелци на головите беа: Бојан Деспотоски 3, Бобан Тримоски 2, Крсте Петроски 1 и Бобан Деспотоски 1.

Екипата на Горна Маала беше слободна.

Со тоа заврши првиот круг, во вториот круг кој што истовремено беше полуфинале се сретнаа победниците од првите натпревари: Горна Маала - Гроф и Ломница - Топлец

Горна Маала - Гроф 3:0

Стрелци на головите: Горан Цоклески 2, Петко Лекоски 1

Топлец - Ломница 5:3

Стрелци на головите за Топлец беа: Деспотоски Бобан 2, Петроски Сашо 1, Петроски Благоја (Тито) 1 и еден автогол на голамнот Илија Шикулески. Головите за Ломница ги постигнаа Борче Алачкоски 1, Дарио Алачкоски 1 и Александар Клењоски 1.

Финалниот натпревар се одигра помеѓу екипите на Топлец и Горна Mаала и заврши 0:0, после подоброто изведување на пенали победи екипата на Горна Маала.

СПОРЕД ТОА ЕКИПАТА НА ГОРНА МААЛА Е ШАМПИОН НА ТУРНИРОТ.

ДА НИ Е СРЕЌЕН ПРАЗНИКОТ ИЛИНДЕН И ДОГОДИНА ПАК ДА СЕ СРЕТНЕМЕ НА ИСТОТО МЕСТО.

 
web counter