Мени
Интересно

Дали сте знаеле дека ...

Elisabetha Pejcinoska

...Јабланичанката Елизабета Пејчиноска успешно ја гради својата актерска кариера во Холивуд. После завршувањето на Краус Конзерваториумот во Виена и многубројните улоги во Националниот Театар од Виена, Елизабета во 2007 го сними филмот Revanche кој што беше номиниран за Оскар во категоријата за филм од неанглиско говорно подрачје.

После тоа се преселува во Лос Анѓелес, Калифорнија каде што играше во филмот Jackrabitt во режија на Дајан Амбрусо. Освен што работи на неколку куси филмови се јавува и како автор и продуцент на еден краток филм Beverly Hills Rehab.

18 август 2012 год.

Меморијален Турнир „Наумче Ѓерѓески“ - Резултати !


Денес во Јабланица, по седми пат се одржа меморијалниот турнир посветен на нашиот прерано починат другар, пријател, сопруг и татко Наумче Ѓерѓески.

Турнирот заврши успешно во пријатна спортска атмосфера, им благодариме на сите кои на каков било начин дадоа свој придонес оваа спортска манифестација да заврши успешно.

На турнирот беа пријавени 28 екипи, во моментов во интерес на што побрзо информирање на сите посетители на странава ќе ги објавиме само резултатите од четвртфиналните, полуфиналните натпревари и натпреварите за трето и прво место.

ЧЕТВРТФИНАЛНИ НАТПРЕВАРИ:

Клио - Десетки 0:2

Дримкол Јунајтед - Стрижак 3:1

Враништа - Боровец 4:2

Екипата на Млаче беше слободна


ПОЛУФИНАЛНИ НАТПРЕВАРИ:

Млаче - Десетки 2:0

Враништа - Дримкол Јунајтед 3:1


НАТПРЕВАР ЗА ТРЕТО МЕСТО:

Десетки - Дримкол Јунајтед 6:3


ФИНАЛЕ:

Млаче - Враништа 7:1

ПОБЕДНИК НА ТУРНИРОТ Е ЕКИПАТА НА МЛАЧЕ ОД СЕЛО ЈАБЛАНИЦА

Фотографии на трите првопласирани екипи:

mlace.jpg
Млаче - с. Јабланица

vranista.jpg
Враништа - с.Враништа

desetki.jpg
Десетки - с. Јабланица

web counter