Мени
Интересно

Дали сте знаеле дека ...

Elisabetha Pejcinoska

...Јабланичанката Елизабета Пејчиноска успешно ја гради својата актерска кариера во Холивуд. После завршувањето на Краус Конзерваториумот во Виена и многубројните улоги во Националниот Театар од Виена, Елизабета во 2007 го сними филмот Revanche кој што беше номиниран за Оскар во категоријата за филм од неанглиско говорно подрачје.

После тоа се преселува во Лос Анѓелес, Калифорнија каде што играше во филмот Jackrabitt во режија на Дајан Амбрусо. Освен што работи на неколку куси филмови се јавува и како автор и продуцент на еден краток филм Beverly Hills Rehab.

23 август 2012 год.

Градежни активности во црквата Св. Илија село Јабланица


Во црквата Св.Илија, во тек се градежните работи околу порамнувањето на просторот и монтирањето на металната конструкција.Низ неколку фотографии ќе се обидеме да ја доловиме атмосферата.


zid1.jpg

zid2.jpg

zid3.jpg

zid4.jpg

zid5.jpg

web counter