Голема акција за расчистување на патот кон село Јабланица
Мени
Интересно

Дали сте знаеле дека ...

Gabriela Koskoska

Најдобрата македонска шахистка на сите времиња, десеткратната шампионка на Македонија и поранешен јуниорски првак во поранешна Југославија Габриела Коскоска има јабланички корени. Таа е редовен учесник на сите големи светски шаховски натпревари.

Кога сме кај шахот, двократниот младински шампион и шампион во сениорска конкуренција на Македонија во шах во 2008 год, актуелниот селектор на женската шаховска репрезентација на Македонија Ристе Менкиноски исто така потекнува од Јабланица.

Изгледа до водата е ...

Голема акција за расчистување на патот кон село Јабланица


14 јули 2019 год..

Денеска во Јабланица се организира акција за расчистување на патот кон селото Јабланица. Акцијaта беше успешна со задоволителен број на учесници.

Како и многупати до сега јабланичани беа приморани сами да го расчистуваат делот на регионалниот пат Струга - Јабланица за кој што всушност треба да се грижи Македонија Пат.

На сите учесници во акцијата им се заблагодаруваме за нивното учество и ангажман, на институциите и одговорните нека им служи на чест.

Акција за чистење во село Јабланица

Акција за чистење во село Јабланица

Акција за чистење во село Јабланица

Акција за чистење во село Јабланица

Акција за чистење во село Јабланица

 
web counter