Мени
Интересно

Дали сте знаеле дека ...

Gabriela Koskoska

Најдобрата македонска шахистка на сите времиња, десеткратната шампионка на Македонија и поранешен јуниорски првак во поранешна Југославија Габриела Коскоска има јабланички корени. Таа е редовен учесник на сите големи светски шаховски натпревари.

Кога сме кај шахот, двократниот младински шампион и шампион во сениорска конкуренција на Македонија во шах во 2008 год, актуелниот селектор на женската шаховска репрезентација на Македонија Ристе Менкиноски исто така потекнува од Јабланица.

Изгледа до водата е ...


Меморијален турнир „Наумче Ѓерѓески„ - село Јабланица 2018 година


18 август 2018 год

Денеска во Јабланица се одржа тринаесеттиот меморијален турнир во мал фудбал „Наумче Ѓерѓески“.

На турнирот учествуваа 16 екипи, Победник на турнирот беше екипата Јабланица од Јабланица, која што во финалето ја совлада екипата на Луково од Луково со резултат 4:1.

Третото место го освои екипата на Сунѓери од село Јабланица. За најдобар стрелец на турнирот беше прогласен Дарко Балоски од Луково.

sampioni.jpg
Победник на турнирот екипата на Јабланица

vtoroplasirani.jpg
Дел од второпласираната екипа Луково

tretoplasirani.jpg
Третопласираната екипа Сунѓери од Јабланица

strelec.jpg
Најдобар стрелец Дарко Балоски - Луково

zaednicka.jpg

atmosfera.jpg
Дел од атмосферата на турнирот, доделување на наградите

Информации за турнирот од претходни години: 2012 | 2013 | 2014 | 2015 |


2016 |